Finanční poradenství
27. 04. 2016

Proč Partners a ne Brokerpooly? 2. díl

Co bylo a co bude

Vzpomínáte si na příměr praktického lékaře a transplantačního oddělení z minulého článku? Dnes přidáme další patra struktury Partners, která mě po roce přemýšlení přivedla k rozhodnutí zůstat a budovat svou VIP kancelář právě tady. Dnes to celé rozklíčuji. Jdeme na to…


Firemní specialisté

Další složkou našeho zdravotního systému jsou specialisté pro firemní klientelu. Firmy a podnikatelé mají po finanční stránce jiné potřeby než rodiny, proto je i péče o ně velmi specializovaná. Je vhodné, aby se firmám věnovali lidé, kteří rozumí jejich potřebám a skutečně se na tuto oblast specializují. Nějakou dobu jsem dokonce pozici firemního specialisty v Partners zastával. Uvědomil jsem si však, že to není můj šálek čaje a post jsem opustil. A dnes jsem si jistý, že pokud začnu řešit finance firmě, budu spolupracovat s některým ze svých kolegů firemních specialistů, protože této problematice skutečně rozumí, mají praxi a rádi mi pomůžou. Opět je to jen ukázka toho, že na odbornou práci je potřeba odborníků.


Partners Exclusive

Poslední složkou Partners systému jsou kanceláře Partners Exclusive, mezi které se řadíme i my. Tyto kanceláře sdružují špičkové odborníky s mnohaletou praxí, kteří už ukázali, že skutečně umí klientům dobře poradit a mají nadstandardní vzdělání. Mezi lékaři bych nás přirovnal k primářům oddělení v nemocnicích a jejich týmům. V Brně působí například špičkový kardiologický tým okolo Doc. Káry, který má takovou kvalitu, že o spolupráci s tímto týmem stojí i zahraniční kliniky. Podobná je i situace kargiochirurgů z IKEMu sdružených okolo profesora Pirka. K těmto specialistům se dostanete, když jde o hodně. V jejich případě o život, v našem případě o zásadní peníze. Nemyslíme tím objem peněz, ale spíše jejich použití. Stejně jako srdce chudáka i milionáře je stejné a v kritické situaci chtějí oba dva přežít. Z jejich pohledu jsou peníze na zabezpečení stáří stejně důležité. Členové VIP kanceláří tak patří doslova mezi elitu v oblasti znalostí a zkušeností a proto se většina členů VIP kanceláří podílí na vzdělávání finančních poradců v síti, aby svoje know-how předávali dál. Úplně stejně jako to dělají primáři v nemocnicích po celém světě. Jejich know-how tak využívají i další lékaři a tím se dostává špičková péče ke všem pacientům. My to vnímáme stejně. Proto pomáháme našim kolegům ze sítě zejména v oblasti zhodnocení peněz, protože tam je skutečně špičkové know-how a pevné nervy potřeba. Je dost dobře možné, že i když máte svého finančního poradce, tak konzultoval svoje řešení s někým z VIP kanceláře, aby měl jistotu, že pro Vás odvedl špičkovou práci. A pokud si přesto není jistý, tak Vás do VIP kanceláře pošle a my se o Vás postaráme. Vidíte tu posloupnost? Dává to smysl, že?


Obchodní partneři

Obchodní partnery, jako jsou banky, pojišťovny či investiční společnosti, považujeme za dodavatele materiálu či špičkových nástrojů pro naši práci. I ten nejlepší chirurg potřebuje ostrý skalpel a i ten nejlepší rentgenolog se bez rentgenu prostě neobejde. Přitom ani jeden z nich není schopen si své pracovní nástroje vyrobit sám. Na druhou stranu se stává, že potřebujeme natolik specifické vybavení, že jej nikdo vyrobit neumí. A tady se pouštíme tam, kam se alespoň v Čechách žádná jiná společnost nevydala – do tvorby vlastních produktů a produktových řešení. Následujeme tak ve finanční oblasti tým docenta Káry, který ve spolupráci s Mayo Clinik pracuje na nových zdravotnických postupech s vizí, že v budoucnu výsledky jeho práce zachrání spousty lidských životů. Náš cíl je v tomto směru výrazně jednodušší, ale záměr je stejný – vytvořit něco nového, co dává smysl a dlouhodobě to zlepší život našich klientů.


Pár slov na závěr

Dělba práce a vzájemná pomoc vedou k tomu, že klienti Partners ví, že se o ně stará nejen jejich finanční poradce, ale společnost, která má špičkový systém a dokáže vyřešit prakticky jakýkoliv požadavek klienta. Jen je potřeba si uvědomit, že každý z nás má svoje limity a proto se občas o práci dělíme a pomáháme si. Neděláme to proto, že nechceme pracovat, ale naopak proto, aby se o každého našeho klienta vždy v každé oblasti staral člověk, který má potřebné znalosti, dovednosti a hlavně návyky dělat svoji práci správně. Systém Partners je tak založen na vzájemné úctě a respektu a hlavně pokoře vůči našemu oboru. To jsou zásadní body, proč jsem dnes v Partners a ne někde jinde. Možná bych měl více peněz, ale neměl bych zázemí. Je to otázka osobních priorit a bezpečí klientů, souhlasíte?​